| Keksz-szalámi /Majomkenyér / receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 Ráma margarin/v. más kocka margarin 1,5 dl tej 1/2 kg porcukor 3 dkg kakaó 2 kávéskanál liszt 1/2 kg háztartási keksz 20 dkg dió 10 dkg mazsola/kihagyható/ ízlés szerint lehet 10 dkg kókuszreszelék/ én nem szoktam/ Elkészítés: Az egész margarint egy lábasba tesszük,hozzáöntünk 1 dl tejet,a porcukrot,a kakaót és felforraljuk.Közben a lisztet elkeverjük fél dl hideg tejben és szintén a masszába öntjük. Az előzőleg kis darabokra tördelt kekszet beletesszük,meg a diót és a mazsolát.Összekeverjük és lezárjuk a gázt. A sűrű,forró masszát porcukorral és kakaóval meghintett zsírpapírra öntjük,ott roláddá göngyöljük(ráhajtjuk a papírt és úgy) és egy nagyobb deszkára téve,hideg helyre állítjük egy napra. Kibélelt őzgerincsütőbe is tehetjük,jól lenyomkodva. Ha kb.egy napig áll,könnyen szeletelhető,szép vékonyan is. Mutatós,fincsi süti,ami napokis eláll! Tanácsok: Aki nem ehet,vagy nem akar tejet enni,kávéval is helyettesítheti.Anyukám -aki nem ivott tejet-mindig lefőzött kávéval készítette.Úgy is nagyon finom volt! Elkészítési idő: kb.30 perc+ 20-24 óra állás. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Tikka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |