| Borzas receptSütemények, édességek Hozzávalók: Borzas Hozzávalók: - 5 cs zabpehely - 1 1/2 cs zabpehelyliszt - 1/2 cs vágott dióféle - 1/2 cs mazsola vagy darabolt aszalt gyümölcs - 1 1/4 tk frissen facsart citromlé - 1 ek reszelt citromhéj - 1 tk vaníliaaroma - a cs méz - 1/2 cs olaj - 1 1/2 tk só - 3/4 cs víz Elkészítés: A zabpehely kivételével keverjük össze a hozzávalókat! Ezután adjuk hozzá a zabpelyhet és hagyjuk 10 percig állni. 1 evőkanálnyi mennyiséget megvizezett tenyérben formázzuk golyóvá, majd olajozott sütőformára helyezve lapítsuk le. Kisebb fagylaltos kanál vagy 2 kanál segítségével is könnyen formázható, csak előtte mindig mártsuk vízbe. Tanácsok: 150 C°-on 25-30 percen keresztül süssük aranybarnára! 5 percig hagyjuk a tepsiben hűlni, mielőtt kiszednénk. Adag: kb. 36 db A receptet beküldte: danya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |