| Kefires brokkoli receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 fej brokkoli (60-70 dkg) 3,5 dl kefir 2 db vöröshagyma 2 gerezd zúzott fokhagyma 1 késhegynyi só 1 késhegynyi őrölt bors 2 db pörköltszaft kocka 3 evőkanál étolaj 1/2 cs. apróra vágott zöldpetrezselyem Elkészítés: A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázva az olajon késhegynyi sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, a késhegynyi őrölt borsot és felöntve 3 dl vízzel lassú tűzön - időnként rázogatva - puhára pároljuk. Közben az elpárolgott levet időnként pótoljuk. Amikor a brokkoli már majdnem megpuhult, egy tálba öntjük a levét, csomómentesre elkeverjük benne a pörköltszaft kockákat, visszaöntjük a brokkolira és készre főzzük, de csak rázogatva, hogy a brokkolirózsák szépen megmaradjanak és le ne égjen az étel. A zúzott fokhagymát elkeverjük a kefirben, hozzáöntjük a párolt brokkolihoz, majd szintén rázogatva összemelegítjük. Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel meghintjük. Tanácsok: Halakhoz, húsokhoz finom köretként szolgálhat, - de rántott gombafejhez tálalva kiadós vegetáriánus étel. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |