| Kefíres receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 tojás 1 kefír (2dl) 1 kefíres pohár kristálycukor 2 kefíres pohár liszt 1/2 kefíres pohár étolaj 1/2 cs. sütőpor Elkészítés: Az anyagokat jól összekeverjük. Ízesítésnek a tésztába tehetünk fahéjat és mazsolát. A tetejét vágott dióval vagy kompót darabokkal megszórjuk, majd kivajazott, lisztezett sütőformába öntjük. (Én őzgerinc formába szoktam, ez épp egy akkora adag.) Forró sütőbe tesszük és 15 percig nem szabad a sütőajtót kinyitni, mert a tészta "szalonnás", nyálkás lesz. A 15 perc leteltével mérsékeljük a hőfokot. Végül úgy tudjuk meg, hogy megsült-e a belseje, hogy tiszta, száraz kést vagy hústűt bökünk bele. Ha a kés/tű tiszta marad, nem ragad rá a tészta, akkor kész a finomságunk. Tanácsok: Bármilyen gyümölccsel nagyon finom, de nekem a kedvencem a szedres és a meggyes változat (mindkettő befőtt, de lehet fagyasztottból is). A gyümülcsöt alaposan ki le kell csepegtetni, különben eláztatja a tésztát. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Pitypang Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |