| Kavart szilvás receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg RAMA 20 dkg porcukor 3 egész tojás 20 dkg darált dió 15 dkg liszt 1 pohár tejföl 1 cs.sütőpor 1 cs.van.cukor pici fahéj Elkészítés: A vajat a porcukorral habosra keverem, majd egyenként hozzáütöm a tojásokat. Külön tálba kimérem a diót, a lisztet, hozzáadom a fahéjat, a sütőport, és a van.cukrot. Mikorra ezzel kész vagyok, kb kész a tojásos massza is, abba beleöntöm a tejfölt, egy picit összekeverem, és mehet hozzá a diós-lisztes keverék. Sütőformába rakom, tetejére savanyú szilva kerül. Kb 40 percig sütöm 160 fokon. A formába hagyom kihűlni ( ha sikerül kivárni ) majd szépen szeletelve, porcukorral meghintve tálalom. Tanácsok: Nagyon szereti a család, rip-rop és elfogy pillanatok alatt. Nagyon hamar kész van, és ami nem elhanyagolható, nem kell órákig mosogatni utána. Jó étvágyat hozzá :) A receptet beküldte: Grétus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |