Tutireceptek.hu fejléc

Kárpáti Borzaska szárnyashúsból recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 adaghoz:

A bundához:
110 g reszelt burgonya
1 db egész tojás
25 g liszt
ízlés szerint őrölt fehér bors
ízlés szerint kevés só
1 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld

A húshoz:
160 g csirkemell filé

A tálaláshoz:
tejföl
reszelt trappista sajt

A körethez:
főtt rizs

Elkészítés:
A hámozott, megmosott burgonyát lereszeljük a reszelő apró lyukú felén.
Hozzákeverjük a tojást, a lisztet, ízlés szerint sót, borsot, összetört foghagymát, aprított petrezselymet, majd alaposan összekeverjük.
A csirkemellet kiklopfoljuk.
Picit sózzuk, vékonyan belisztezzük a húsokat.
Bekenjük a húsokat a bundával.
Forró olajban átsütjük a húsokat, közepes hőfokon.
A kisült húsokat tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, rizs körettel tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: mmariska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mátrai Borzaska » Meggyes borzaska » Borzaskata » Borzaska
» Földimogyorós borzaska » Jaffai csirke » Cigánypörkölt » Zöldséges sertésbecsinált
» Libamájjal töltött gomba » Sült csirkemellfilé » Sajttal sült csirkemell » Tejfölös karaj
» Görög rántott hús » Narancsszószos csirkemell » Bélszínroló » Gombás csirke másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.