| Zellerkrém-leves receptHozzávalók: - Egy zellergumó (0 pont) - 1 leveskocka vagy zsírtalanított húsleves(0 pont) - fehérbors - petrezselyem - zellerszár - egy kis 12%-os tejföl (6 pont) - 1 ek liszt (1 pont) Elkészítés: A Zellergumót krumplihámozóval megtisztítom, éles késsel apróra felkockázom. Annyi vízzel teszem fel főni a zellert, hogy bőven ellepje, hozzáadom a leveskockát, megszórom fehérborssal és megfőzöm. Közben a tejfölben csomómentesre keverem a lisztet, miután megfőtt a zeller, behabarom vele a levest. A végén meghintem petrezselyemmel, és ha van akkor szárított (vagy friss) zellerszárral. Tanácsok: Én a zeller szárát soha nem dobom ki, hanem megmosom, kiszárítom, majd üvegbe teszem és nagyon finom ízt az ehhez hasonló leveseknek. Pontok: 2 liter leves 7 pont Egy tányér leves olyan 1,4 pont körül jön ki. Rendkívül finom és laktató étel. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: wanda2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |