| Karfiol paradicsomos öntettel receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 nagy tisztított karfiol, 1/2 kg kimagozott paradicsom, késhegynyi csípős pirospaprika, 1 ek. finomra vágott zellerlevél, 1 csipet cukor, só, 1 1/2 ek. vaj, 1 ek. liszt, 1/2 tcs. reszelt sajt. Elkészítés: Keverőgépben keverjük jól össze a paradicsomot, pirospaprikát, zellert, cukrot és sót. Közben készítsünk világos rántást a vajból és a lisztből. A paradicsomos pépet keverjük össze a rántással, és lassú tűzön forraljuk fel. Főzzük meg a karfiolt sós vízben. A főtt karfiolt tegyük tűzálló edénybe. Öntsük le a paradicsomos mártással, tegyük közepesen meleg sütőbe, és süssük 15-20 percig. Vegyük ki, szórjuk be a sajttal, és süssük, amíg a sajt pirulni nem kezd. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |