| Karamellás tejbegríz-kelyhek vaníliakrémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A karamellás tejbegrízhez: 20 dkg kristálycukor 1 l tej 10 dkg búzadara csipet só A vaníliakrémhez: 2 tojás 2 ek kristálycukor 1 ek liszt 1 cs vaníliás cukor 8 dl tej Elkészítés: A cukrot egy lábasban cseppnyi vízzel feltesszük, és kislángon lassan világos színűre karamellizáljuk. Folyamatos keverés mellett óvatosan felöntjük a tejjel, nem baj hogy "összerántja" a karamellt, a keveréstől szépen kisimul és feloldódik. Hozzáadjuk a búzadarát a csipetnyi sóval, és lágyabb tejbegrízt főzünk. Kistálakba vagy kelyhekbe szétosztjuk. A tetejére vaníliakrém kerül, amihez a tojásokat a cukorral, liszttel és a tejjel csomómentesre keverjük, majd kislángon folyamatos keverés mellett, forrástól számítva kb. 5 percig főzzük, amíg lágy, selymes krémet kapunk, a végén tesszük hozzá a vaníliáscukrot. Ráöntjük a karamellás grízek tetejére, és hűlni hagyjuk, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük. Tálalható így önmagában, de további kényeztetésül némi tejszínhabbal is megkoronázható. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: andrea0223 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |