| Karalábés-burgonyás csirkemell receptEgytálételek Hozzávalók: 60 dkg burgonya 40 dkg karalábé 80 dkg csirkemell 2,5 dl főzőtejszín 15 dkg sajt 2 ek. vaj 2 ek. liszt szerecsendió só, fehérbors Elkészítés: A burgonyát, karalábét megpucoljuk, apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, a levéből félreteszünk 3 dl-t. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A húst félretesszük és a visszamaradt zsíradékban a vajat felforrósítjuk, meghintjük a liszttel, majd ha kicsit megpirult hozzáöntjük a 3 dl zöldséglevet és a főzőtejszínt. Ezt a mártást ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Egy tűzálló tálat kivajazunk, alulra tesszük a krumpli-karalábé keverékét, rárakjuk a húst, majd meglocsoljuk a mártással. Tetejére sajtot reszelünk. 30 perc alatt készre sütjük. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: toncsimimi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |