Tutireceptek.hu fejléc

Karalábéfőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 közepes karalábé
liszt
tej
tejföl
ételízesítő

bors

Elkészítés:
A karalábét felkockázom, majd megfőzöm annyi vízben, hogy ellepje.
Közben ízesítem, majd mikor már puha, akkor 3 csapott evőkanál lisztet simára keverek egy kis tejjel, majd 1 dl tejföllel, és hideg vízzel felhígítom, ezzel behabarom a karalábét, és megvárom amíg besűrűsödik. Aztán kész is.

Tanácsok:
Bármilyen feltéttel nagyon fini, én sült virslivel szeretem a legjobban, ill. fasírttal.


A receptet beküldte: annelly


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsefőzelék füstölt lével » Rebarbara mártás » Gyors spenót » Brokkolifőzelék rizsliszttel
» Vörös káposzta almával » Nyers tökfőzelék magtejföllel » Tejfeles zöldbabfőzelék » Anyu-féle sóska
» Anyu-féle kelkáposzta főzelék » Krumplifõzelék » Paradicsomos tökfőzelék » Szárazbab főzelék feltéttel.
» Paradicsomos borsófőzelék » Lencsefőzelék1. » Szabolcsi töltött káposzta » Burgonyapürében sült tojás


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.