| A legfinomabb zöldborsófőzi receptFőzelékek Hozzávalók: - 1 nagy, vagy 2 kicsi dobozos zöldborsó (így hamarabb készen van) - 1 nagy pohár tejföl - kevéske olaj - 4 csapott kanál liszt - picuri só - 1 evőkanál cukor Elkészítés: A forró olajon picit megpirongatom a lisztet. Ha már rózsaszín, de még nem égett, belerakom a tejföl 3/4-ét. Kevergetem, kavargatom, ha csomós, nem kell ijedezni. Lassanként felöntögetem a borsó levével.Na, itt az ideje csomómentesre keverni. Végül belezuttyantom a borsószemeket is. Összemelegítem, rotyogtatom, közben megsózom (keveset!) és cukrozom. A maradék tejfölt tálaláskor biggyeszetem a közepére. Még az ANYÓSOM is átvette tőlem ezt a módszert! Jó étvágyat! Elkészítési idő: 10 perc A receptet beküldte: Moncsiga Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |