Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos burgonyafőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
80 dkg nyers,tisztított burgonya
4-5 nagyobb, nyers paradicsom, kb. fél kg.,vagy paradicsomlé, v. sűrített paradicsom hígítva
ízlés szerint cukor,
só,
1 csokor zeller zöld,
kis fej reszelt vöröshagyma
szükség esetén 1 ek. étk. keményítő

Elkészítés:
A vékonyra szeletelt burgonyát a lehéjazott és feldarabolt paradicsommal felteszem főni, vagy felöntöm annyi paradicsomlével, amennyi éppen ellepi. (A nyers paradicsomokat kicsit megnyomkodom, hogy levet eresszenek, ne keljen vizet adni hozzá.) Teszek bele reszelt vöröshagymát és zeller zöldet. Sózom, ízlés szerint cukrozom és addig főzöm, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor kissé összetöröm a burgonyát a burgonyanyomóval, ezzel sűrítem. Ha mégis szükség lenne még egy kis sűrítésre, étkezési keményítővel sűrítem.
Feltét lehet főtt hús, sült hús, fasírt, sült virsli, tócsni, stb.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos sertésmáj » Paradicsomos bab » Paradicsomos borsófőzelék » Görög paradicsomos hal
» Paradicsomos cukkinileves » Túrós, paradicsomos krém » Paradicsomos rizs » Zöldparadicsomos zakuszka
» Paradicsomos ragu » Paradicsomos káposzta 2 » Paradicsomos padlizsán » Zöld paradicsomos lekvár
» Paradicsomos pite » Diós-paradicsomos metélt » Paradicsomos bárány » Spanyol burgonyafőzelék


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.