| Paradicsomos burgonyafőzelék receptFőzelékek Hozzávalók: 80 dkg nyers,tisztított burgonya 4-5 nagyobb, nyers paradicsom, kb. fél kg.,vagy paradicsomlé, v. sűrített paradicsom hígítva ízlés szerint cukor, só, 1 csokor zeller zöld, kis fej reszelt vöröshagyma szükség esetén 1 ek. étk. keményítő Elkészítés: A vékonyra szeletelt burgonyát a lehéjazott és feldarabolt paradicsommal felteszem főni, vagy felöntöm annyi paradicsomlével, amennyi éppen ellepi. (A nyers paradicsomokat kicsit megnyomkodom, hogy levet eresszenek, ne keljen vizet adni hozzá.) Teszek bele reszelt vöröshagymát és zeller zöldet. Sózom, ízlés szerint cukrozom és addig főzöm, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor kissé összetöröm a burgonyát a burgonyanyomóval, ezzel sűrítem. Ha mégis szükség lenne még egy kis sűrítésre, étkezési keményítővel sűrítem. Feltét lehet főtt hús, sült hús, fasírt, sült virsli, tócsni, stb. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |