| Apró kifli receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg liszt 35 dkg zsír 1 élesztő felfuttatva (langyos tejben-cukorral) Ízlés szerint töltjük: lekvár, dió, mák.... Elkészítés: Az alapanyagokat mind jól összegyúrjuk, ha kell még tej adható hozzá! (ha nem lenne elég az amiben felfuttattuk az élesztőt) Kinyújtjuk és kisebb pogácsaszaggatóval v pohárral kiszaggatjuk. Közepébe lekvár, dió, mák, ezután félbehajtani, összenyomni a széleit. Kb 180fokos sütőben készre sütjük. Még forrón vaniliás porcukorba hempergetjük. Tanácsok: Keverő tálba szoktam a vaniliásporcukrot rakni, beledobálok néhány kiflit megrázogatom és kiszedegetem, aztán a következő... sorban míg el nem fogy. Így gyorsabb a porcukrozási művelet! A dió és mák tölteléket mindenki izlés szerint készítse. (valaki főzi, valaki naturon teszi bele) Én naturon szoktam. Csak cukorral kikeverem. Olyan recepteket osztok meg Veletek, amit rendszeresen Én is elkészítek!!! A receptet beküldte: Cs.Anita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |