| Kakaós és vaníliás csiga receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg liszt 5 dkg friss(!) élesztő 2 tojás sárgája + egy egész tojás 10 dkg olvasztott vaj/margarin 5 dl tej 3 ek cukor 1 citrom reszelt héja Vaníliás cukor vagy vanília aroma 1 csipet só A vanília krémhez 15 dkg margarin 15 dkg porcukor 2 tk vanília aroma kakaós krémhez: 15 dkg olvasztott margarin 10-15 dkg porcukor 1 kk fahéj 3 ek keserű kakaópor rumaroma ízlés szerint Elkészítés: 1. A tejet a cukorral összekeverjük, felfuttatjuk benne az élesztőt. 2. A tészta többi hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk az élesztős tejet, legalább 15 percet dagasztjuk majd meleg helyen egy órán át (de legalább a duplájára) kelesztjük. 3. Ez alatt a vanília krém hozzávalóit összekeverjük: mikróban kicsit megolvasztjuk a margarint, elkeverjük a cukorral és az aromával, majd hűtőbe tesszük. Ugyanígy járunk el a kakaós krémmel is. 4. A megkelt tésztát 2 részre szedjük egyenként téglalap alakúra nyújtjuk (pár mm vastagra) az egyiket a vaníliás krémmel a másikat a kakaós krémmel betöltjük, a hosszanti oldalánál fogva feltekerjük. 5. Kb 3 cm vastagra szeleteljük, kivajazott tepsire egymástól pár centire helyezzük őket és legalább még egy órán keresztül kelni hagyjuk, hogy szépen összenőhessenek, és csak ezután tesszük előmelegített sütőbe kb 20-25 percet sütjök, majd meleg(!) vaníliás tejjel meglocsoljuk (kb 1-2 evőkanálnyit minden csigára) és még 10 percre visszatesszük takarékra. Tanácsok: Én kenyérsütőgépben szoktam összedolgozni a kelt tészta hozzávalóit, bedagasztja és meg is keleszti. :-) A vaníliás tej az csak aroma és tej, amit megmelegítünk. Azért kell vele locsolni a csigát, mert sokkal puhább és foszlósabb lesz tőle. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Quenthel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |