| Kakaós csiga 2. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg liszt 2 db tojás sárgája 1 kocka élesztő 4 dkg vaj 4 dkg cukor 2,5dl tej + pici cukor csipetnyi só Töltelék: 14dkg porcukor 2 cs. vaníliás cukor 10-15 dkg vaj 2-3 evk. kakaó Ha megsült: 2 dl meleg tejszín 5 dkg cukor Elkészítés: Az élesztőt a meleg tejben a cukorral felfuttatjuk, a tészta hozzávalóit belerakom a kenyérsütő gép tartályába, hozzáadom az élesztőt, és kidolgoztatom a géppel. A töltelékhez a vajat kikeverem a cukrokkal és a kakaóval. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, majd a kakaós vajat egyenletesen elkenem rajta. Bejgliszerűen feltekerem és kb. 2cm-es darabokra vágom. A tepsit kivajazom, egymástól kis távolságra belerakom és kicsit (kb 20 perc) hagyom kelni. A sütőt előmelegítem és készre sütöm. A tejszínt felmelegítem, feloldom benne a cukrot és a megsült tészta tetejére öntöm és visszatolom egy kicsit a forró sütőbe. (Ettől lesz foszlós). A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |