| Gertrud szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 6 db tojás 210 g porcukor 4 cs puncs ízű pudingpor 1 cs sütőpor csipet só Krémhez: 250 g margarin 150 g porcukor 2 cs vaníliás cukor 3 db tojás sárgája 1 ek rum Mázhoz: 3 db tojás fehérje 200 g porcukor pár csepp citromlé Elkészítés: A tojásfehérjéket különválasztjuk, és vízgőz felett a porcukorral kemény habbá verjük. Ezután levesszük a gőzről, és egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül a sütőporral elkevert pudingport. 25 x 35 cm-es, kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes lángon tűpróbáig sütjük, majd a tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd a végén belekeverjük a 3 tojás sárgáját és a rumot. Ezt a krémet simítjuk a kihűlt tészta tetejére. A mázhoz a 3 tojás fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével gőz fölött kemény habbá verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk. Hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon, majd vízbe mártott késsel keskeny szeleteket vágunk belőle. A receptet beküldte: dracena66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |