| Juhtúrós, szalonnás puliszkatorta receptZöldséges ételek Hozzávalók: 20 dkg. kukoricadara, 20 dkg. füstölt császárszalonna ( bacon) 20 dkg. juhtúró, 1 - 2 dl.tejföl, 5 dkg. vaj, 4-6 gerezd fokhagyma, l doboz csemege kukorica, só, őrölt fekete bors, 2 szem érett paradicsom, 1 db. kisebb cukini (vagy tök,patiszon,alma,stb) Elkészítés: A cukkinit meghámozzuk, 1x1 centiméteres darabokra felkockázzuk. A paradicsomot felszeleteljük, a fokhagymát finomra vágjuk. Edényben a vajat megolvasztjuk és ebben a kukoricadarát kevergetve megpirítjuk Ekkor hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, a cukkinit és a csemege kukoricát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az egészet felöntjük langyos vízzel és a masszát készre főzzük. A kikent tűzálló tálba öntve a masszát elsimítjuk, a tetejét juhtúróval terítjük, amit tejfölözünk. A végén szalonnaszeletekkel befedjük, amire a szeletelt paradicsomot is rátesszük. Közepesen meleg sütőben 10 -15 perc alatt elkészül. Tanácsok: az így elkészített étel körtnek is alkalmas sültekhez, grillezett szeletekhez. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |