| Habos, rakott zsemle receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 zsemle 8 dkg vaj 2-3 dl szilvalekvár 3 tojás 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 7 dl tej 1 teáskanál őrölt fahéj A tetejére: 2 tojásfehérje 5 dkg kristálycukor 1 evőkanál szilvalekvár A hőálló tál kikenéséhez: margarin Elkészítés: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és jól elkeverjük. A zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük 5 dkg cukrokkal, majd a tejet, és az olvasztott margarint is belekeverjük. Ebbe a masszába belefogatjuk a zsemleszeleteket, de ne áztassuk el! Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, majd leteszünk az aljába egy sor áztatott zsemlét, majd megszórjuk fahéjas porcukorral. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a zsemle. Ha a tejes keverékből marad, azt ráöntjük a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük és megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a habot. Esetleg egy villával cifrázhatjuk a tetejét. Visszatoljuk a sütőbe kb 10 percre, vagyis amíg a hab meg nem szilárdul és színt kap. Tanácsok: A “süti” egy raguleves mellé második fogásként kitűnően megállja a helyét. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |