| Juhtúrós puliszka parasztosan receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg kukoricaliszt, 1 liter forró víz, 25 dkg juhtúró, 2-3 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma vagy 1 szál póréhagyma (télen 2 nagyobb fej vöröshagyma karikára vágva), 1-2 evőkanál disznózsír, ízlés szerint só. A tálaláshoz: tejfel és reszelt kemény sajt. Elkészítés: Egy fazékba liternyi vizet öntünk és felmelegítjük. Ha a víz gyöngyözni kezd melegedni, óvatosan belepergetjük a kukoricalisztet, majd takarék lángon főzzük kb 25-30 percig. Amig a puliszka fő, addig a hagymákat felkarikázzuk és egy tűzálló tálat kizsírozunk és megszórjuk a darabosra aprózott juhtúróval. A puliszkát a tűzről lehúzva fakanállal addig kevergetjük, amíg összeáll.Ekkor visszatesszük a tűzre, és nagy lángon egyet rottyantunk rajta addig, amíg a puliszka a vizet teljesen magába szívja.Most kiborítjuk egy gyúródeszkára, hengeresre formázzuk és cérnával centis szeleteket vágunk belőle. Elkezdjük a rétegezést a tűzálló tálba: puliszka, hagyma, juhtúró, majd ismét puliszka, juhtúró, hagyma, Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak, de a tetejére mindenképpen juhtúró kerüljön, amit jó alaposan meglocsolunk tejföllel. A tálat lezárjuk alufóliával, és 15 percre berakjuk a 150 fokosra előmelegített sütőbe. A sütési idő leteltével levesszük a fóliát, és még 3 percig sütjük. Melegen, tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal meghintve tálaljuk. Jófajta pincehideg bor illik hozzá. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |