| Juhtúrós pogácsa - Mirza módra receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 0,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 25 dkg juhtúró, 25 dkg vaj, 1 kg liszt, 1 teáskanál só, 2 dl tejföl, 2 tojássárgája. A kenéshez: 1-2 tojás. Elkészítés: 1.) A tejet meglangyosítjuk, egy pohárba öntjük, beleteszünk 1 teáskanál cukrot, és meleg helyen felfuttatjuk benne az élesztőt. 2.) A túrót áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, majd a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a tojássággát, és jól összegyúrjuk az egészet. A cipót egy tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. 3.) Egy nagy tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 170 fokra. 4.) A tésztát lisztezett deszkán kb. 2,5 cm vastagra nyújtjuk, és kiszúrjuk. A pogácsákat a tepsibe tesszük, a tetejüket konyhai ollóval 3 helyen megcsipkedjük, majd felvert tojással megkenjük. Elektromos sütőben 170 fokon 20 percig, majd 200 fokon 10 percig sütjük. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |