| Jóság szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 1 csomag leveles tészta Ebből 2 lapot nyújtunk és rózsaszínűre megsütjük (25 × 35 cm tepsi hátán, 120°C-on). A második lapot kockákra megvágva sütjük meg, hogy sütés után könnyen szeletelhető legyen. krém 1 üveg meggybefőtt leve 8 evőkanál búzadara 3 evőkanál cukor – ezt megfőzzük A meggyet apróra vágjuk és a megfőzött krémbe keverjük. Ez a krém (még langyosan) kerül az alsó lapra. krém 2 csomag vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor 8 dl tej – ezt megfőzzük Elkészítés: Ha kihűlt, hozzáadunk 25 dkg margarint, s tovább verjük habosra. Ez a krém kerül a meggyes krémre. 5 dl habtejszínt felverünk jó keményre, majd óvatosan rásimítjuk a vaníliás krémre, végül befedjük a második tésztalappal. A tetejét porcukorral meghintjük. A receptet beküldte: Kengye Szabina Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |