Tutireceptek.hu fejléc

Diós habos sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
5 tojássárgája
1-1.5 dl tej
élesztő
25 dkg margarin

A töltelékhez
30 dkg durvára vágott dió
5 tojás fehérje
30 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 kiskanál citromlé

Elkészítés:
A tojások sárgáját simára keverem a margarinnal. Élesztőt futtatok, majd a liszttel együtt hozzákeverem, és összedagasztom.
A tojások fehérjéből, a cukorból, a vaníliás cukorból és a citromléből gőz felett habot verek.
Három részre osztom a tésztát. 2-3 mm vastag téglalapra nyújtom. A diót és a habot is harmadolom. A tésztára először a habot kenem, majd megszórom dióval. Henger formájúra tekerem, majd centi vastag szeleteket vágok le belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket úgy, hogy mindkét végét megcsavarom előtte.

Tanácsok:
Nagymamám receptje, a család egyik kedvence. Bár a tészta zsíros, és elég töménynek tűnhet a sütemény, nem annyira édes. Könnyen csúszik.
Mivel nem kelt tésztáról van szó, nem igényel pihentetést, kelesztést.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: bincey


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sakktábla sütemény » Habos fincsi meggyes » Habos -meggyes » Habos palacsinta
» Habos ribizlis » Mákos-diós sütemény » Habos tekercs » Erzsike habos piskótája
» Mézessütemény muffin » Habos-diós szelet 2 » Citromos túrós sütemény » Gyors mákos kölessütemény
» Banános sütemény-egyszerű » Csokis tejszínes sütemény » Ünnepi sütemény citromosan » Hamis túrós sütemény


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.