| Japán gyümölcssaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: -2 ananász -2 banán -3 őszibarack -2 szelet sárgadinnye -pár szem cseresznye vagy meggy -1 mandarin -3 evőkanal méz -2 evőkanál majonéz -1 dl ananászlé Elkészítés: Az ananászokat hosszában félbevágjuk és a húsukat kivájjuk (a középső fás részt eldobjuk). Az ananász és a dinnye húsát meg a magozott őszibarackot kockákra vágjuk, a hámozott banánt karikákra. A kimagozott cseresznyével és a gerezdekre szedett mandarinnal együtt a kivájt ananászfelekbe rakjuk és behűtjük. Az ananászlevet összekeverjük a mézzel és a majonézzel, tálaláskor ezzel az öntettel locsoljuk meg a gyümölcssalátát. Tanácsok: Konzervgyümölcsöket is használhatunk, de az ananász friss gyümölcs legyen. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: imolaviola Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |