| Jamaicai habtorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 180g étcsokoládé - 3ek. rum - 280 ml tejszín(sűrűbb fajta)(fele díszítéshez kell!) - 2 banán(pépesre zúzva) - 1 ek. cukor - 1ek. feketekávé(erős) - 3 tojás - tetejére csoki reszelék Elkészítés: A csokit kockákra tőrjük és gőz fölött megolvasztjuk. Ebbe öntjük a rumot és a tejszín felét, majd simára keverjük a masszát. A banán pépet összekeverjük a cukorral és a kávéval. Rendesen felverjük, majd eldolgozzuk benne a tojássárgákat. Folyamatosan belekeverjük a csokis masszát. Ebbe a keverékbe bele a tojáfehérjét. A masszát egy kivajazott 20 cm-es formába öntjük és mályhűtőbe rakjuk legalább 2 órára (szilárdulásig). Meleg késsel leválaszthatjuk a formáról a tortát és díszíthetjük a tejsín másik felének felvert habbjával illetve csokireszelékkel. A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |