| Flódni receptSütemények, édességek Hozzávalók: Liszt 50dkg Vaj 25dkg Porcukor 10dkg Tojássárgája 3 Fehérbor 1dl -Az almatöltelékhez: Savanykás alma 80dkg Méz 2evőkanál Citrom 1 Fahéj Szegfűszeg -A máktöltelékhez: Mák 20dkg Cukor 10dkg Mazsola 5dkg Fehérbor 1dl -A diótöltelékhez: Dió 20dkg Cukor 10dkg Mazsola 5dkg Fehérbor 1dl -A lekenéshez: Tojás 1 Elkészítés: A lisztet morzsold el a vajjal, majd a cukorral, a tojássárgákkal meg a fehérborral gyúrd össze. Csomagold fóliába és tedd a hűtőbe pihenni, míg a töltelékek elkészülnek. Az almákat tisztítsd meg, káposztareszelőn reszeld le. Locsold meg a citrom levével, hints bele kevés fahéjat, szegfűszeget, és édesítsd mézzel. A mákos töltlékhez a mákot forrázd le a borral, keverd el a cukorral meg a mazsolával. A diós tölteléket is a mákoshoz hasonlóan készítsd el. Egy magas falú kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztát oszd 4 részre, egyenként nyújtsd tepsi nagyságúra.Fektess egy tésztalapot a tepsibe, simítsd rá a diós tölteléket. Erre a következő lap és a máktöltelék kerül, majd ismét tészta és a reszelt alma. Borítsd be az utolsó lappal, szurkáld meg villával és kend le felvert tojással. Tanácsok: Előmelegített sütőbe kell tenni, és 170 fokon aranyszínűre sütni. Kihűlve szeleteld! Van ahol borban párolt, vékonyan felszelt almát tesznek a töltelékbe. Érdemes úgy is kipróbálni. Nagyon finom! Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Valcsi5 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |