| Borhabtorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához • 3 tojás • 6 dkg kristálycukor • 6 dkg liszt • 1 ek. olaj A borhabhoz • 4 tojássárgája • 5 dkg liszt • 4 dl muskotálybor • 20 dkg kristálycukor • 1 fahéjdarabka • 8-10 szem szegfűszeg • 2 dkg zselatin • 1 dl víz • 6 dl tejszín A díszítéshez • 1 csomag vaníliás cukor • 3 dkg dióbél Elkészítés: A tojássárgáját a cukor egyharmad részével habosra keverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, és óvatosan hozzákeverem a tojássárgájához. Végül könnyedén hozzáadom a lisztet is. Két egyforma lapot sütök belőle előmelegített, középmeleg sütőben. A borhab készítésekor a tojássárgáját a liszttel és kevés hideg borral simára keverem. Közben a maradék bort a cukorral, a fehéjjal és a szegfűszeggel felforralom, átszűröm, majd ráöntöm a lisztes-boros tojássárgájára. Gyorsan elkeverem, sűrűre felfőzöm, majd lehűtöm. A zselatint meleg vízben feloldom, majd még langyosan a keményre felvert tejszínhabhoz keverem. Végül a kihűlt krémet összekeverem a zselatinos tejszínhabbal. A kisütött piskótalapot a tortaforma aljára fektetem. Teletöltöm a formát a borhabbal, és a tetejére teszem a másik lapot. A kész tortát legalább két órára hűtőbe teszem. Felszeletelés előtt a tetejét megszórom vaníliás cukorral elkevert apróra vágott dióval. A receptet beküldte: kikki Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |