| Isteni burgonyás pogácsa a'la Tina receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 8-10 db nagy méretű, főtt, áttört burgonya, 1 kg finomliszt, 1 Rama, 2 tojás, 5 dkg élesztő, 2 dl langyos tej, 2 kockacukor, 2 dl tejföl+ a kenéshez a tojásfehérjébe, 6-7 teáskanál só (vagy ízlés szerint). Elkészítés: A főtt burgonyát áttörjük. Felfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk az összes hozzávalót, és addig gyúrjuk a tésztát, amíg nem válik el az edényfalától és hólyagos nem lesz. Fél órát hagyjuk kelni. Utána lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, majd kinyújtjuk téglalap alakúra és háromba hajtogatjuk. 15 percet állni hagyjuk, majd újra nyújtjuk és hajtogatjuk. Mindezt 3-szor megismételjük. Harmadszorra csak annyira nyújtjuk ki, amilyen magas pogácsákat szeretnénk. A tészta tetejét bevagdossuk, majd szaggatjuk. Sütőpapíros vagy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, majd megkenjük tejfölös tojásfehérjével. 30 percig még kelni hagyjuk, majd 200 fokon, 30-35 percig sütjük. Tanácsok: Az 1 kg lisztnél: úgy is el lehet készíteni ezt a pogit, hogy 70 dkg rétes-, és 30 dkg finomlisztet használunk. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |