Tutireceptek.hu fejléc

Isteni burgonyás pogácsa a'la Tina recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
8-10 db nagy méretű, főtt, áttört burgonya,
1 kg finomliszt,
1 Rama,
2 tojás,
5 dkg élesztő,
2 dl langyos tej,
2 kockacukor,
2 dl tejföl+ a kenéshez a tojásfehérjébe,
6-7 teáskanál só (vagy ízlés szerint).

Elkészítés:
A főtt burgonyát áttörjük.
Felfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben.
A kihűlt burgonyához hozzáadjuk az összes hozzávalót, és addig gyúrjuk a tésztát, amíg nem válik el az edényfalától és hólyagos nem lesz. Fél órát hagyjuk kelni.
Utána lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, majd kinyújtjuk téglalap alakúra és háromba hajtogatjuk. 15 percet állni hagyjuk, majd újra nyújtjuk és hajtogatjuk. Mindezt 3-szor megismételjük.
Harmadszorra csak annyira nyújtjuk ki, amilyen magas pogácsákat szeretnénk. A tészta tetejét bevagdossuk, majd szaggatjuk. Sütőpapíros vagy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, majd megkenjük tejfölös tojásfehérjével.
30 percig még kelni hagyjuk, majd 200 fokon, 30-35 percig sütjük.

Tanácsok:
Az 1 kg lisztnél: úgy is el lehet készíteni ezt a pogit, hogy 70 dkg rétes-, és 30 dkg finomlisztet használunk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós pogácsa » Burgonyasaláta kukoricával » Sajtos pogácsa Erzsi módra » Apró sajtos pogácsa
» Lecsós burgonyás egytál » Krémsajtos burgonyasaláta » Káposztás pogácsa1 » Isteni sörkifli
» Burgonyás piskóta » Babos pogácsa » Pogácsám a 80-as évekből » Sörös-tepertős pogácsa
» Tökmagos-burgonyás zsemlék » Pogácsa sajtkrémmel » Háromszéki pogácsa » Csirkemelles húspogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.