Tutireceptek.hu fejléc

Írós félbarna kenyér (félig gépben) recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 szárított élesztő
20 dkg sima liszt
20 dkg rozs vagy Graham liszt
1 tk só
1 tk cukor vagy méz
2 cl olivaolaj
2,8 dl író(A tej altatásakor keletkező híg savó-melléktermék-,házilag előállítható valódi tejből)

Elkészítés:
A liszteket összekeverjük,majd sorban hozzáadjuk a többi alkotórészt.Erős programon végig is süthetjük.Ha csak a tészta programot csináljuk végig az 1. kelesztés után kivéve átgyúrjuk,enyhén olajos tepsiben 20 percet kelesztjük,előmelegített sütőben 10 percig erős,majd kb.20 prcig közepes tűzön készre sütjük.Közvetlenül sütés előtt és után enyhén sós vízzel átkenjük.A kész kenyeret ruhába csavarjuk,és lassan hagyjuk hülni.

Tanácsok:
Nagyon finom,és nincs tele mesterséges zsiradékkal.

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: hettikem


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» 24 órás kenyér » Fűszeres almás kenyér » Gépi Magos rozsos kenyér » Almás püspökkenyér
» Rajnai tejes kenyér » Könnyű, puha rozsos kenyér » Császárkenyér » Házi fehér kenyér
» Cibere - kenyérsütéshez » Bundáskenyér sütőben » Barátság kenyér /10 napos/ » Briell-féle püspökkenyér
» Mézes püspökkenyér » Biokenyér » Mézes-narancsos diókenyér » Tökmagos kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.