| Tökmagos kenyér receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 darabhoz: 4 dkg friss élesztő 350 ml langyos víz 1 kg teljes kiőrlésű liszt 2 dkg só 350 ml langyos tej 20 dkg tisztított tökmag Elkészítés: Előkészítés: Az élesztőt nagy tálba morzsoljuk, ráöntjük a vizet, és hagyjuk felolvadni. Hozzákeverjük a lisztet, a sót, a tejet és a tökmagot (1 evőkanállal félreteszünk a szóráshoz). A kézi robotgép dagasztó spiráljával alaposan összekeverjük. Letakarjuk, és meleg helyen 40 percig kelni hagyjuk. Elkészítés: A tésztát még egyszer átkeverjük, ketté vagy három felé osztjuk, és hosszúkás kenyereket formázunk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rátesszük a tésztát, letakarjuk, és még 40 percig kelni hagyjuk. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tésztára szórjuk a félretett magokat, és a sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Tanácsok: Munka: kb. 20 perc Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: ×××Dalma××× Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |