| Ínyenc torta vörösborral, fehér krémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12,5 dkg vaj 12,5 dkg cukor 2 db tojás 10 dkg étcsokoládé 1/2 csomag sütőpor 1 evőkanál kakaópor 1 teáskanál fahéj 15 dkg liszt fél citrom reszelt héja csipet só 1,5 dl vörösbor A formához: diónyi vaj kakaópor A fehércsokikrém: 3 dl habtejszín 10 dkg fehércsoki 2 db tojássárgája 2 cl fehér rum Elkészítés: A vajat a cukorral habosra keverjük, és a tojásokat egyesével lassan hozzáadjuk. A reszelt csokit, a sütőport, a kakaót, a fahéjat, a citromhéjat, a sót és a lisztet összekeverjük, majd a szárazanyag keverékünket szép lassan a tojásos vajkrémhez adagoljuk, a vörösbor folyamatos kíséretében. Egy tortaformát kivajazunk, liszt helyett kakaóporral alaposan kihintjük, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben (165 fok, 40 perc) készre sütjük. A krémhez tejszínt felverjük, hozzáadjuk a 2 db tojássárgáját. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd óvatos mozdulatokkal, a tejszínhabhoz keverjük. Kevés fehér rumot adunk hozzá. Ezt követően 1-1,5 óra hosszan hűtőben tároljuk. A vörösboros csokitortát a fehércsokis krémmel tálaljuk, de meg is tölthetjük vele. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |