| Mascarponetorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 evőkanál azonnal oldódó porkávé; 6 tojás; 9 dkg + 10 dkg + 5 dkg cukor; 2 csomag vaníliás cukor; 12 dkg liszt; 8 dkg étkezési keményítő; 3 evőkanál porcukor; 4 evőkanál brandy; 2 csomag zselatinpor (20 g); 1,5 dl narancslé; fél dl citromlé; 50 dkg túró (zsírszegény); 50 dkg mascarpone (natúr sajtkrém); 5 dkg csokoládéreszelék. Elkészítés: Előkészítés: Feloldunk 2 evőkanál porkávét 2 evőkanál forró vízben. A tojásokat kettéválasztjuk. Kibéleljük sütőpapírral egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Elkészítés: A tojássárgájákat 9 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, a kávéval habosra keverjük. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük, és ráborítjuk a kávés krémre. Rászitáljuk a lisztet és az étkezési keményítőt. Az egészet habverővel összedolgozzuk. A tortaformába öntjük, és a sütőben 30-35 percig sütjük. A formában kissé hűlni hagyjuk, majd rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük. A maradék 1 evőkanál porkávét elkeverjük 75 ml forró vízben. Belekeverjük a porcukrot és a brandyt. A tortát vízszintesen 3 lapra vágjuk, megcsepegtetjük a brandys lével. A zselatint elkeverjük 1 dl vízben, 10 percig állni hagyjuk. Ezután hozzáöntjük a narancslevet, a citromlevet és felforraljuk. Kissé hűlni hagyjuk. A túrót áttörjük, összekeverjük a mascarponéval, a 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, végül a zselatinos masszát is beledolgozzuk. Hidegre tesszük. Amikor a massza elkezd kocsonyásodni, félre teszünk belőle 4 evőkanálnyit. Az alsó tortalapra kenjük a maradék krém egynegyedét, ráborítjuk a középső lapot. Erre kenjük a krém egynegyedét, és ráborítjuk a felső tortalapot. A maradék krémmel megkenjük a torta tetejét és oldalát. A félretett krémmel habrózsákat nyomunk a torta szélére. Narancsgerezdekkel vagy más gyümölccsel díszítjük, megszórjuk csokoládéreszelékkel. A receptet beküldte: leti80 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |