Tutireceptek.hu fejléc

Kívül-belül csokis muffin recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé + 5 dkg tej vagy étcsoki
12 dkg Rama sütőmargarin vagy vaj + vaj a forma kikenéséhez
2 tojás
4 ek. kristálycukor (barna cukor)
1 cs. vaníliás cukor
25 dkg finomliszt
1 kiskanál sütőpor
1-2 ek zabpehely
5 dkg mogyoró v. dió
0,5 dl tej

Elkészítés:
A csokit kis lábosba tördeljük,a margarint hozzáadjuk, kevergetve addig melegítjük, amíg fel nem olvadnak.A tojást a tálba töltjük, a kétféle cukorral 2-3 perc alatt habosra keverjük.A lisztet a sütőporral, a zabpehellyel és a durvára vágott mogyoróval összeforgatjuk.Az így előkészített összes hozzávalót összekeverjük, a tejet belecsurgatjuk.
Egy nagy muffinsütő mélyedéseit kikenjük a vajjal és a masszát 3/4-ig beletöltjük.Előmelegített sütőben, közepes lánggal( 180 fokon) 22 perc alatt megsütjük.Tűpróba után még melegen" megitatjuk" 2-3 ek. forró tejjel vagy vízzel.
Ez az alaprecept, én kb 5 dekával több csokit melegítek fel, és a kész muffinok tetejét belemártom.Ha van pici cukor, díszíthetjük vele.

Tanácsok:
A Príma Konyha 2004. januári számából van a recept.Azóta ebből sütöm a muffinokat sok sikerrel.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Mariann63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis kavart süti » Friss reggeli muffin » Zabkorpás muffin » Csokis őzgerinc
» Muffinrétes 12db » Csokis mignon (dupla adag) » Zöldséges muffin » Tönkölyös-almás muffin
» Kanalas Csokis Muffin » Tejes-rizses muffin » Párizsi csokis muffin » Vakondtúrás muffin
» Csokis szeletek » Kevert meggyes-csokis süti » Diós-csokis baklava » Kakaós muffin U1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.