| Őszi muffin (Update 1) receptHozzávalók: 1 bögre csökkentett szénhidrát tartalmú liszt (Én most kilófalót használtam) 1/2 bögre zabkorpa 1/2 csomag sütőpor 1 csipet só Fűszerek: 1-1 késhegynyi (de ízlés szerint) őrölt szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, gyömbér. 1/4 bögre nádcukor vagy fruktóz 3 evőkanál porédesítő 1 bögrényi apró kockára vágott őszi gyümölcs (Én most almát, körtét és barackot használtam vegyesen) 1 tojás kicsit felverve 1/3 bögre olíva olaj kb 1/2 bögre sovány tej Elkészítés: Először összekeverjük a száraz anyagokat és hozzákeverjük az apró kockára vágott gyümölcsöket is. Majd egy másik tálban villával lazán felverjük a tojást és a többi (nedves) hozzávalót is hozzákeverjük. Végül a száraz és a nedves összetevőket vegyítjük. 5 percig állni hagyjuk, hogy a zabkorpa kicsit megszívja magát a tejjel, ha esetleg nagyon sűrű lesz, ilyenkor még egy kis tejet adhatunk hozzá. Belekanalazzuk a muffin formába és megsütjük. Kihűlés után fahéjas fruktózzal meghinthetjük a tetejüket, de ez el is maradhat. Tanácsok: Ez fél adag, nekem ebből a mennyiségből 24 db lett a kisebb méretű formában sütve. Javaslom a szilikonos muffin formát, azt nem szükséges kikenni sem. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |