| Húsvéti (karácsonyi) kakaós kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: - 60 dkg liszt - 3 tojás sárgája - 4 dl tej - 5 dkg élesztő - 3 evőkanál étolaj - 4 evőkanál cukor - csipet só A krémhez: - 25 dkg Rama margarin - 30 dkg porcukor - 4 púpozott evőkanál kakaópor - 3 tojás fehérje, kemény habbá verve Elkészítés: 1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. Ezt követően összedolgozzuk a tésztához való anyaggal (kissé lágy legyen). A tésztát hat egyforma cipóra osztjuk és legalább félórát szobahőmérsékleten pihentetjük. 2. A krémhez való anyagot összedolgozzuk, simára (csomómentesre) keverjük. 3. Egy 36x26 cm-es tepsit margarinnal (esetleg zsírral) kikenünk (helyette sütőpapírt is használhatunk), majd a sütőt előmelegítjük. 4. A tésztacipókat téglalap alakúra és egyforma vékonyságúra nyújtjuk, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd hosszanti irányban feltekerjük. A három-három tekercset összefonjuk (így kettő fonatot kapunk). 5. A tekercseket az előkészített tepsibe helyezzük, tetejét megkenjük tojással. Az előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 25–30 percig sütjük. Szép barna színt és ropogós kérget kap, ha elkészült. Tanácsok: Figyelem: a tepsi mérete fontos, különben a kalács szétterül, lapos lesz! Jó étvágyat kívánok hozzá! Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: KGyula Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |