Tutireceptek.hu fejléc

Húsrolád recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg sertéshús
1 fej hagyma
5 dkg + 10 dkg zsír
pirospaprika
1 zsemle
1 dl tej
1 tojássárgája + 1 tojás
1 dl tejföl
20 dkg liszt
1 dkg élesztő

Elkészítés:
A húst pörköltnek készítjük el. Ha kihűlt, megdaráljuk az áztatott zsemlével. Teszünk bele 1 dl tejfölt, 1 tojást. A 20 dkg lisztből 10 dkg zsírral 1 tojássárgájával 1 dkg élesztővel, kis tejjel tésztát gyúrunk. Fél órát pihentetjük, kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, roládszerűen felcsavarjuk. Tetejét tojássárgájával megkenjük, majd megsütjük. Hidegen, melegen tálalható.


A receptet beküldte: holdfény77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos húsrolád » Kínai csirkeszárnyak » Töltött kacsacomb » Pikáns karaj
» Gombás szarvastokány » Sajtos csirkemell falatok » Osso bucco » Pozsonyi hústekercs
» Tejszínes sajtos karaj » Sárgabarackos sertéskaraj » Rakott csirketál » Vadnyárs csipkeízzel
» Ramada csirke » Mustáros karajszeletek » Rántott csirkecombfilé » Márványsajtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.