| Húsos rakott karfiol és brokkoli receptEgytálételek Hozzávalók: 500 g mirelit karfiol 500 g mirelit brokkoli 500 g burgonya 750 g csirkemell olaj 2 vöröshagyma só, bors öntethez: 450 g tejföl (ízlés szerint lehet több is) 4 tojás só, bors, 1 csipet reszelt szerecsendió vaj a forma kikenéséhez Elkészítés: Burgonyát és hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Ha nem mirelit karfiolt és brokkolit használunk, akkor kisebb rózsákra szedjük. Logogó sós vízben először félig megfőzzük a karfiolt, kivesszük. Majd a cikkekre vágott burgonyát tesszük a vízbe, és pár perc múlva azt is kiszedjük egy szűrővel. Végül a brokkolit is 1-2 percig előfőzzük. 1 kávéskanál szódabikarbónát tehetünk ilyenkor a vízbe, az segít megőrizni a színét. Felszeleteljük a csirkemellet kisebb érmékre, sózzuk-borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Alaposan kivajazunk egy nagyobb, lapos sütőedényt. Alulra tesszük az előfőzött burgonyát, rá vegyesen a karfiolt és brokkolit. Erre tesszük a húst és a hagymát. Összekeverjük az öntetet: Négy tojást felverjük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Belekeverjük a tejfölt. Egyenletesen rálocsoljuk a lerakott zöldségek és hús tetejére. 160 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük. Tanácsok: Ízlés szerint lehet több-kevesebb hússal vagy öntettel is készíteni, vagy tálaláskor valamilyen kefíres, joghurtos öntettel kínálni. Bármilyen más zöldséggel elkészíthető. Elkészítési idő: 55 perc Kalóriatartalom: 460 kcal A receptet beküldte: Bundik Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |