Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis sajtgolyó recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
2 db burgonya;
5 dkg liszt;
4 dkg vaj vagy margarin;
7 dkg reszelt sajt;
1 egész tojás;
1 gerezd fokhagyma;
1 mokkáskanál törött fekete bors;
1 púpozott mokkáskanál só;
zsemlemorzsa a bundázáshoz;
olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A burgonyákat megmossuk, héjában megfőzzük. Amikor megfőttek, a héját leszedjük, és áttörjük. az áttört, főtt burgonyával összegyúrjuk a megpuhított vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojást, a szétzúzott fokhagymát, a reszelt sajtot és a fűszereket. A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrunk, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban, erős lángon aranybarnára sütjük. A kész sajtgolyókat papoírtörölközőre szedjük, hogy leitassuk róla a felesleges zsiradékot, majd egy fogvájót szúrunk bele. Hidegen is, melegen is egyaránt nagyon finom. A fogvájóra szúrhatunk még zöldségeket vagy kenyérkockát.


A receptet beküldte: zsu784


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis gombafasírt » Kapros, krumplis halfilé » Illatos krumplisaláta » Krumplis egérke
» Krumplis - répás tacsni » Krumplispite » Puha krumplispogácsa » Újkrumplis tonhalsaláta
» Vendégváró sajtgolyók » Krumplis-húsos egytál » Krumpliskenyér » Krumplis tekercs
» Krumplis Tzatziki saláta » Sváb krumplisaláta » Krumplis kenyérlángos » Mediterrán krumplisaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.