| Krumplis sajtgolyó receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 2 db burgonya; 5 dkg liszt; 4 dkg vaj vagy margarin; 7 dkg reszelt sajt; 1 egész tojás; 1 gerezd fokhagyma; 1 mokkáskanál törött fekete bors; 1 púpozott mokkáskanál só; zsemlemorzsa a bundázáshoz; olaj a sütéshez. Elkészítés: A burgonyákat megmossuk, héjában megfőzzük. Amikor megfőttek, a héját leszedjük, és áttörjük. az áttört, főtt burgonyával összegyúrjuk a megpuhított vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojást, a szétzúzott fokhagymát, a reszelt sajtot és a fűszereket. A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrunk, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban, erős lángon aranybarnára sütjük. A kész sajtgolyókat papoírtörölközőre szedjük, hogy leitassuk róla a felesleges zsiradékot, majd egy fogvájót szúrunk bele. Hidegen is, melegen is egyaránt nagyon finom. A fogvájóra szúrhatunk még zöldségeket vagy kenyérkockát. A receptet beküldte: zsu784 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |