| Húskrémmel, brokkolival töltött csirkemell-tekercs receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók: (4 személyre) 2 egész csirkemell 10 dkg darált hús 4-5 brokkolirózsa fél hagyma 1 kis burgonya fél tejbe áztatott, kifacsart zsemle 1 tojás só bors ételízesítő piros parika kevés olaj Elkészítés: A fél csirkemelleket a lehető legjobban megpróbáljuk szétnyitni. Én a dombos részének egyharmadát balról jobbra vízszintesen bevágom, majd a megmaradt vastag rész felét jobbról balra ,nyitom,ügyelve arra, hogy egyik oldalt se vágjam le. Így szép nagy szeletet kapok, melyet nejlonzacskó között vékonyra klopfolok. A húst megfelelően ízesítem. Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a darált húshoz a finomra reszelt burgonyával együtt. Belekeverem a zsömlét, a tojást, s ízesítem sóval, borssal,(ételízesítővel). Ha túl lágy lenne, esetleg zsemlemorzsával sűríthetjük A brokkolit sós vízben megfőzöm, vagy megpárolom.Villával durvára töröm A húskrémet elosztom a csirkemelleken, a brokkolit csíkban ráhelyezem,s mint a bejglit, feltekerem. A két végét érdemes behajtani. Tűzálló tálban jó szorosan egymás mellé fektetem a tekercseket. Két evőkanál olajat és egy kevés vizet öntök alá, s először fólia alatt, később anélkül, megsütöm. Ha egy kicsit hűl, gyönyörűen szeletelhető. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |