| Húsgombócok-karfiolmártásban! receptHúsételek Hozzávalók: A húsgombóshoz: 1kg darálthús 20dkg rizs ételízesítő reszelt-vöröshagyma kevés fokhagyma granulátum vagy fokhagyma átnyomva 2 tojás bors,ízlés szerint A mártáshoz: 1kg karfiol 1/2 nagydobozos tejföl 2ek finomliszt Ízesíteni: Petrezselyemzöld,kapor,lestyán(szárított is jó bele) Elkészítés: Elkészítem a húsgombócokat a szokásos módon: Darálthús,rizs,tojások,hagyma,fokhagyma,ételízesítő,bors(aki szereti) összedolgozom!Állni hagyom! Felteszem a karfiolrózsákat 2l vízben főni,mikor már puha leveszem a tűzről és merülőmixerrel összeturmixolom!Teszek bele ételízesítőt és a formázott húsgombócokat! Szépen puhára főzöm a gombócokat is,majd a lisztből és tejfölből habarást készítek ezzel sűrítem be a mártást,ízesítem még petrezselyemzölddel.kaporral és egy leheletnyi lestyánnal!Összefőzöm a habarást és zöldfűszereket és már tálalható is! Tanácsok: Nagyon kiadós laktató étel!:-)) Azok a gyerekek akik nem ették szívesen a karfiolt ezt megszokták enni! Jóétvágyat!:-D A receptet beküldte: Edina anyuci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |