| Hús kétszínűen - ünnepi étel receptHozzávalók: 1 kg karaj,csontozott,vékonyra szelt 40 gkg darált hús 5 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma pirospaprika 1 tojás bors só 1 szelet kenyér Elkészítés: Az áztatott,kinyomkodott kenyeret a darált hússal elkeverjük, hozzáadjuk az aprított vörös-, és fokhagymát,a tojást, s izlés szerint a fűszereket. A vékonyra szelt húst besózzuk, 2 evőkanál masszát kenünk rá,finoman rányomkodjuk, ismét hús,és így rétegezzük az egészet.Legutoljára hús kerüljön. Legjobb, ha mindjárt a sütőedényben csináljuk a rétegezést,alul legyen finoman megolajozva. Vigyázzunk, hogy ne essen szét,kb.olyan hosszú legyen a tepsi,mint a húshenger. 1 órán át sütjük. Még langyosan szeleteljük fel,féloldalasan,így érvényesül a hús színe,íze. A tetejére bacon-szeleteket is tehetünk,így nagyon szépen megpirul. Nagyon kiadós. Burgonyapüré,savanyúság illik hozzá. A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |