| Babapiskótás krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg babapiskóta 1/2 üveg magozott meggy (lehet fagyasztott is) meggylé 2 kk rum (rumaroma) 3/4 l tej 15 dkg cukor 2 cs vaníliás pudingpor 2 cs vaníliás cukor 4 tojásfehérje kakaópor Elkészítés: Kevés tejjel, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük a pudingport. Keményre verjük kevés cukorral a tojások fehérjét. Felforraljuk a megmaradt tejet, és felfőzzük a pudinggal, majd belekeverjük a kemény habot is, amit kevés ideig kevergetve főzünk. Kis ideig hűl a krém ezalatt. 30 cm-es, magas falú tepsibe lerakjuk a piskótákat. Jócskán megöntözzük a rummal elkevert meggylével, és rászórjuk a magozott meggyet. Ezután egyenletesen ráterítjük a krémet. Kihűtjük. Tálalás előtt megszitáljuk kakaóporral. A receptet beküldte: Judy25 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |