| Hólabda / kozáksapka receptSütemények, édességek Hozzávalók: A sima lap elkészítéséhez: 4 db tojás 20 dkg porcukor 15 dkg liszt 1/2 csg sütőpor A kakaós lap elkészítéséhez a fentiek plusz: 2 ek kakaópor A krém: 1 csg Pudingpor 3 dl tej 20 dkg vaj/margarin 2dkg porcukor kicsi rum Máz: 5 dkg étcsokoládé 5 dkg vaj Elkészítés: A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, adunk hozzá 4 ek forróvizet. A lisztet a sütőporral kikeverjük, a tojáshoz adjuk. A kakaós lap készítésekor a cukros, tojásos masszába szitáljuk a kakaóport. A tojások fehérjét habbá verjük és a tésztába keverjük. A lapokat egyesével megsütjük, deszkára borítjuk. Mikor kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a krémmel egy sárga egy barna tésztát összeragasztunk, a szélét is körbekenjük és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére olvasztott csokoládét teszünk. Az ízlés szerinti pudingot 3 dl tejjel főzünk meg, hozzákeverjük a vajat/margarint, a porcukrot, a rumot. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és a sütemény tetejére csorgatjuk egy teáskanállal. Tanácsok: Csak akkor álljunk neki a pudingnak, amikor a tészta már ki van szaggatva, mert a kevesebb tej miatt hamar besűrűsödik a megfőzött puding. Érdemes legalább fél napot állni hagyni, hogy a krémet beszívja a tészta. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Szabokisandi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |