Tutireceptek.hu fejléc

Hólabda / kozáksapka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A sima lap elkészítéséhez:
4 db tojás
20 dkg porcukor
15 dkg liszt
1/2 csg sütőpor

A kakaós lap elkészítéséhez a fentiek plusz:
2 ek kakaópor

A krém:
1 csg Pudingpor
3 dl tej
20 dkg vaj/margarin
2dkg porcukor
kicsi rum

Máz:
5 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj

Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, adunk hozzá 4 ek forróvizet. A lisztet a sütőporral kikeverjük, a tojáshoz adjuk. A kakaós lap készítésekor a cukros, tojásos masszába szitáljuk a kakaóport. A tojások fehérjét habbá verjük és a tésztába keverjük.

A lapokat egyesével megsütjük, deszkára borítjuk. Mikor kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a krémmel egy sárga egy barna tésztát összeragasztunk, a szélét is körbekenjük és kókuszreszelékbe forgatjuk.
A tetejére olvasztott csokoládét teszünk.

Az ízlés szerinti pudingot 3 dl tejjel főzünk meg, hozzákeverjük a vajat/margarint, a porcukrot, a rumot.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és a sütemény tetejére csorgatjuk egy teáskanállal.

Tanácsok:
Csak akkor álljunk neki a pudingnak, amikor a tészta már ki van szaggatva, mert a kevesebb tej miatt hamar besűrűsödik a megfőzött puding.
Érdemes legalább fél napot állni hagyni, hogy a krémet beszívja a tészta.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Szabokisandi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hólabdatorta » Diétás kozáksapka » Hólabda Mártitól » Hólabda süti
» Hólabda2 » Hólabda torta » Hólabdácska » Andland Hólabdája
» Ropogós hólabda » Hólabda » Kozáksapka » Hólabda anyós módon
» Hólabda 2. » Gyors túrótorta » Adventi kocka » Epres túrókrém piskótával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.