| Hólabdatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 tojássárgája 40 dkg porcukor 8 evőkanál meleg víz 25 dkg liszt 2 evőkanál kakaó 1 kávéskanál szódabikarbóna 8 tojás habja Krém 25 dkg margarin 25 dkg porcukor főzött krém Elkészítés: Elkészítés A hozzávalókat összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt 26 cm-es átmérőjű tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35. percig sütjük, 30 perc után papírt rakunk a tetejére, hogy ne égjen meg, majd tűpróbával megnézzük, hogy átsült-e. Ha megsült, akkor az aljáról levesszük a sütőpapírt. Ezután vízszintesen 3 részre szeleteljük. Elkészítjük a krémet, elfelezzük, és az egyik felébe 15 dkg darált diót keverünk. Az alsó lapra rákenem a diós krémet, rá a másik lapot teszem, arra a fehér krémet, majd a 3. lapot teszem rá. Egy kevés krémet hagyok a fehér krémből, mellyel körbekenem oldalt a tortát, és rákenek kókuszreszeléket. A torta tetejére csokimázat öntök. Berakom a hűtőbe pár órára, de másnap még jobb szeletelni. Tanácsok: 200 fokon kell sütni, kb. 35 percig A főzött krém készítése: 4 dl tejet, 4 evőkanál lisztet, 4 evőkanál kristálycukrot sűrűre főzök A receptet beküldte: Maszat84 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |