Tutireceptek.hu fejléc

Hideg mézes dinnyeleves citromhabbal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
hozzávalók 5 főre

6-8 db szegfűszeg
1 db közepes fahéj
1 db citrom
80 dkg sárgadinnye (héj nélkül)
5 ek fehérbor vagy narancslikőr
6 dkg méz
ízlés szerint cukor
3 dl tejszín
2 dkg liszt
menta

Elkészítés:
A szegfűszeget és a fahéjat 2 dl vízben feltesszük főni, és amikor már csak 1 dl víz maradt, leszűrjük. (Ez kb. 8-10 perc.)
A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük a levét kinyomjuk. Az előre megtisztított dinnyét összedaraboljuk nagyobb darabokra, kb. 4 evőkanálnyit szép apró kockákra vágunk, ráöntjük a fehérbort vagy a likőrt, majd hűtőbe tesszük.
Felteszünk főni 6 dl vizet, beleöntjük a fűszeres levet, hozzáadjuk a mézet és ízlés szerint még cukrot ha kell, majd ha már forr, a feldarabolt dinnyét is. Picit megsózzuk, 3-4 percig forraljuk.
Kikeverünk 2 dl tejszínt 2 dkg liszttel, ezzel besűrítjük a levest. Ízesítjük, beletesszük a citromlé felét, és forralunk egyet rajta, majd összeturmixoljuk. Beleteszórjuk a mentát, és kihűtjük.
Amikor jól lehűlt a leves (kb. 3-4 óra), beletesszük a félretett, alkoholos dinnyekockákat a levével együtt.
A maradék tejszínből kemény habot verünk, ebbe belekeverjük a reszelt citromhéjat és a megmaradt citrom levét, és a levest díszítjük vele.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes karácsonyi asztalra » Hideg csokis kocka2 » Mézes csirke Maris módra » Mézes almatorta
» Hideg csokoládéöntet » Csokoládés mézes rúd » Gyors és puha mézeskalács » Mézes figurák
» Mézes teasüti » Mézes puszedli » Almás -mézes » Hideg málnakrém leves
» Mézes gyömbér likőr » Hideg őszibarack » Hideg őszibarack leves » Zserbó mézesen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.