| Almapürés sült hús receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg sertéslapocka 50 dkg alma 2 dl tejföl 3 evőkanál olaj 1 kiskanál liszt só őrölt bors 1 kiskanál cukor 2 evőkanál zsemlemorzsa Elkészítés: A megmosott, egyben hagyott húst megsózzuk, borsozzuk, majd az olajon mindkét oldalán hirtelen átsütjük, és kevés vizet aláöntve, lefedve félpuhára pároljuk. Amikor már nem túl forró, a pecsenyeléből kivéve vékony szeletekre vágjuk és a szeleteket egy tűzálló tál aljára fektetjük. A visszamaradt pecsenyelét a liszttel simára kevert tejföllel felengedjük, és összeforraljuk. Közben a meghámozott, magházától megtisztított almát egy kevés, a cukorral ízesített vízben puhára főzzük, majd a levével együtt áttörjük. A masszát a hússzeletekre simítjuk, a zsemlemorzsával megszórjuk, és a tejfölös pecsenyelével nyakon öntve, sütőben, lefedve, közepes lánggal puhára pároljuk. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |