| Heavy-metal palacsintabatyu receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 palacsinta, 4 szem alma, 15 dkg cukor, 5 dkg õrölt dió, 2 ek rumban áztatott mazsola, 1 szem szegfűszeg porrá törve, vaj, alufólia Elkészítés: Az almákat meghámozom, kicsumázom és 1x1 centis kockákra vágom. A cukorral, a dióval, 1 deci vízzel, az õrölt szegfűszegel és 2 deka vajjal fedõ alatt 10 percig fõzöm. Hűlés közben hozzákeverem a mazsolát és a rumot. A palacsinta közepébe másfél-két evõkanálnyi almás tölteléket teszek és batyunak összefogva alufóliamadzaggal lazán kötöm össze. Kivajazott tepsibe teszem és a vacsora alatt a sütõbe teszem. Átsütöm és alufóliával kibélelt tálon forrón tálalom. Alufóliamadzag: A tekercsbõl 3-4 cm széles csíkokat vágok, amelyeket kb fél centi vastag "madzagokká" sodrok-gyűrök. A receptet beküldte: Rekus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |