| Házi nutella receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: kb. 500 grammhoz: 200 g törökmogyoró (pörkölt) 170 g csokoládé - ét (45-59%-os) 100 g csokoládé - tej 1 evőkanál kristálycukor 3 evőkanál vaj 3 evőkanál kakaópor 1 csipet só Elkészítés: A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját. Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét. A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémessé őröljük. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk. Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk. Darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült ;) Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük. A krémet üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből nekem egy 190 ml-es és egy 300 ml-es üveggel lett. Tanácsok: Érdemes kamrában tárolni, így könnyebben kenhető lesz. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |