| Kókuszos Nutellamisu receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta (20-25 dkg) 75 dkg mascarpone (vagy natúr vajkrém) 25 dkg Nutella 4 ek kókuszreszelék 6 ek cukor 2 dl tej Elkészítés: A tejet két kanál cukorral felforraljuk. Leöntjük vele a kókuszreszeléket, és hűlni hagyjuk. Közben a mascarponét / vajkrémet kikeverjük a Nutellával. A maradék cukrot kis lángon karamellizáljuk, ha már folyik, egy olajjal vékonyan kikent hideg porcelántányérra öntjük. Ha megkötött, könnyedén lecsúsztatjuk, (ezért kell az olaj) zacskóba tesszük, és klopfolóval pár isteneset rázúzunk. :) A grillázstörmeléket a mascarponés/vajkrémes-nutellás krémhez keverjük. Ha a tej kicsit hűlt, leszűrjük, és mint a tiramisunál a kávéba, óvatosan megáztatjuk benne, majd kinyomkodjuk, és egy tálba szorosan lerakjuk a babapiskótákat. (Én a megmaradt tejes kókuszreszeléket hozzákeverem a krémhez, attól függ mennyire szeretnénk, hogy kókuszos legyen) Ha a tál alja tele, vastag réteg krémet kenünk rá. Ismét egy réteg piskóta, majd krém következik. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. 24 órára hűtőbe dugjuk. (Forrás: NO SALTY) Tanácsok: Tényleg érdemes megvárni az 1 napot, akkora érnek össze igazán az ízek. Az eredeti recept Mascarpone-t ír, de vajkrémmel is helyettesíthető, attól függ mennyit bír el a pénztárcánk :) Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: marcsika123 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |