| (Cukrászi) Krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt fél kocka margarin (12,5 dkg) 1 tojás sárgája 1 dl tejföl 1 csipet só A krémhez: 4 csomag vanília puding (főzős) 2 csomag vanília cukor 35 dkg kristálycukor 1 liter víz 9 tojás fehérje A KÉPET A 28. BEJEGYZÉS ALATT TALÁLHATOD. Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük. Két lapot sütünk belőle, az egyiket sütés előtt vékonyan bekockázzuk (óvatosan, hogy a kés ne vágja át a tésztát, csak megjelölje), hogy később könnyebb legyen a szeletelés. A pudingot a vanília cukorral, 10 dkg kristálycukorral és a vízzel összekeverjük. A tojásfehérjéket a 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A pudingot lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a felvert habot és még 3 percig tovább főzzük. Forrón a tésztára tesszük, a tetejére helyezzük a bekockázott lapot és letakarjuk egy száraz kendővel. Miután kihűlt, a tetjét megszórjuk porcukorral. Tanácsok: Nagyon finom, bár kicsit drága sütemény. Ebből az adagból kb. 25-30 db sütemény készíthető :) Kalóriatartalom: 380 kcal A receptet beküldte: fadigflo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |